GRILOVANÁ ZELENINA
Na přípravu budeme potřebovat směs 1 kg čerstvé zeleniny:
Mladou cuketu, papriku, fazolové lusky, brokolici, květák,
mrkev, lilek, cibuli a můžeme přidat i čerstvé žampiony.
2 menší polévkové lžíce Koření na maso, rybu, zeleninu TRUMF
Postup přípravy:
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na přiměřené,
stejně velké kousky. Tvrdší druhy zeleniny je vhodné krátce blanšírovat.
Žampiony oloupeme a necháme celé nebo překrojíme na
polovinu případně ¼. Cibuli nakrájíme na silné kroužky nebo na měsíčky. Ve
vhodné nádobě smícháme očištěnou nakrájenou zeleninu s kořením a necháme
odležet asi 2 hodiny. Před grilováním zeleninu vždy lehce promícháme, aby vzniklá
šťáva ulpěla na zelenině.
Zeleninu grilujeme nejlépe na děrované grilovací pánvi
nebo grilovacím tácu, na mírně rozpáleném uhlí. Pokud bychom grilovali příliš
zprudka, nestačí se zelenina dobře uvnitř prohřát a povrch by se připaloval.
Zeleniny si můžeme připravit několik dávek a postupně grilovat po malých
množstvích.
Dobrou chuť
Tip na závěr
Koření je velmi dobré
i na kuřecí maso a čerstvého pstruha.