GRILOVANÁ ZELENINA

Na přípravu budeme potřebovat směs 1 kg čerstvé zeleniny:

Mladou cuketu, papriku, fazolové lusky, brokolici, květák, mrkev, lilek, cibuli a můžeme přidat i čerstvé žampiony.
2 menší polévkové lžíce Koření na maso, rybu, zeleninu TRUMF 

Postup přípravy:

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na přiměřené, stejně velké kousky. Tvrdší druhy zeleniny je vhodné krátce blanšírovat.
Žampiony oloupeme a necháme celé nebo překrojíme na polovinu případně ¼. Cibuli nakrájíme na silné kroužky nebo na měsíčky. Ve vhodné nádobě smícháme očištěnou nakrájenou zeleninu s kořením a necháme odležet asi 2 hodiny. Před grilováním zeleninu vždy lehce promícháme, aby vzniklá šťáva ulpěla na zelenině.
Zeleninu grilujeme nejlépe na děrované grilovací pánvi nebo grilovacím tácu, na mírně rozpáleném uhlí. Pokud bychom grilovali příliš zprudka, nestačí se zelenina dobře uvnitř prohřát a povrch by se připaloval. Zeleniny si můžeme připravit několik dávek a postupně grilovat po malých množstvích.

Dobrou chuť

Tip na závěr
Koření je velmi dobré i na kuřecí maso a čerstvého pstruha.