GRILOVANÝ PSTRUH

V letním období je grilování pořádných kusů masa velice oblíbené, mnoho rodin tím v podstatě nahrazuje hlavní jídla dne, ať už se jedná oběd či večeři. Ale někdy máme v letních parných dnech  chuť na něco lehčího, co nás dostatečně zasytí. Pro takové případy je grilovaná ryba tou pravou volbou. S námi ji připravíte jednoduše a velice chutně!

Na přípravu budeme potřebovat: 

čerstvé pstruhy
olivový olej
citrón
koření na maso, rybu, zeleninu TRUMF

Důležité je koupit opravdu čerstvou rybu, abyste neměli zkažený celý gurmánský zážitek. Kůže ryby by měla být lesklá, napjatá, žábry načervenalé. Oko by nemělo být matné a propadlé a ryba by neměla být výrazně cítit rybinou. Pokud máte možnost, můžete čerstvost ryby zkusit i hmatem - pokud je maso pevné a na rybě nezůstává ďolík, máte vyhráno.

Celé ryby osušte papírovým ubrouskem a vevnitř i vně posypte kořením  na maso, rybu, zeleninu. Pokapejte olivovým olejem. Můžeme zakápnout trochou citronové šťávy, nebo použít nakrájená kolečka důkladně omytého citrónu dovnitř ryby. Nesolte, koření obsahuje dostatečné množství soli. Protože je rybí maso křehké, je důležité grilovat ho zprudka a ne moc dlouhou dobu, aby se úplně nerozpadlo. Ideální je při grilování použít rošt na rybu, díky kterému jde otáčení ryby na grilu téměř samo. Grilujte max. 10 minut z každé strany, dokud není kůže pstruhů zlatavá a lehce křupavá. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory nebo čerstvou zeleninu.

Dobrou chuť!