VEPŘOVÉ VÝPEČKY
Na přípravu vepřových výpečků budeme potřebovat:
1 kg vepřového boku
40 g koření Kmínový pepř na pečení TRUMF
Vodu
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky 4x4cm a smícháme s kořením. Vše
dáme do pekáče a lehce podlijeme vodou.
Za občasného promíchání pečeme výpečky nejprve cca 30 min
zakryté druhým dílem pekáče nebo alobalem. Pokud je potřeba, podléváme je malým
množstvím vody. Na závěr pečeme odkryté, abychom získali lahodné propečení.
Varianta Sous-Vide
Maso smíchané s kořením vložíme do vhodného vakuového
sáčku a uzavřeme (lze také použít sáček se "zipem" z něhož vzduch po
naplnění vytlačíme částečným ponořením do vody a následným uzavřením). Naplněný a uzavřený vakuový sáček vložíme do nádoby
s vodou. Vodu udržujeme při teplotě 75°C po dobu 6 hodin.
Pokud jsme použili vakuový sáček, můžeme výpečky
v tomto obalu skladovat v chladničce až 3 týdny nebo můžeme hotové
výpečky zamrazit. Před servírováním výrobek prohřejeme bez vyjmutí z obalu
v horké vodě. Nebo výpečky vyjmeme ze sáčku, vložíme do pekáčku a lehce
zapečeme.