NĚCO MÁLO O GRILOVÁNÍ
Grilování je jedna z nejstarších metod přípravy pokrmů.
Tento způsob se datuje od doby, kdy se lidé naučili ovládat oheň - jako
grilování lze totiž označit každou tepelnou úpravu probíhající při umístění
pokrmu v blízkosti otevřeného ohně. Takže, když pravěký lovec napíchl na kus
klacku porci masa a přidržel ji nad ohněm, griloval.
Nejstarší historicky doložené záznamy o "moderním" způsobu grilování pocházejí z konce 17. století. Popisují způsob, kterým domorodý kmen ostrova Haiti používal dřevěný rošt pro přípravu ryb. Tuto dřevěnou konstrukci nazývali "barbacoa". Nepřipomíná vám to dnešní termín, který zkracujeme BBQ?
Grilování v různých podobách opravdu přetrvává věky.
Dnes jde o velmi příjemný způsob, jak pohostit přátele, bez grilování se obejde málokterá oslava. Díky vymoženostem techniky dnes můžeme grilovat přímo uprostřed prostřeného stolu, grilování již dávno není záležitostí pouze letních měsíců a pěkného počasí.